Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Fullmäktige kan lägga ned skolor

+
Läs senare

SANDVIKENI vår tar kommunfullmäktige beslut om det blir en nedläggning av Murgårdsskolan och Björksätraskolan i Sandviken.

Innan dess ska elever, föräldrar och personal få säga sitt.
För en tid sedan kom det slutgiltiga förslaget om den framtida lokalanvändningen inom grundskolan i Sandviken. Förslaget har arbetats fram av en konsultgrupp. Bland annat föreslås alltså Björksätraskolan samt Murgårdsskolan läggas ner. En hel del andra neddragningar föreslås också. Däremot ska byskolorna bli kvar men kommundelsbiblioteken läggas ner och slås samman med skolbiblioteken.
Diskussionerna har varit många liksom protesterna. Ingen vill att just deras skola ska läggas ner.
Kommunalrådet Stefan Hedin, s, påpekar dock att något måste göras. Grundskolan får 1 400 färre elever i kommunen de närmaste åren samtidigt som gymnasieskolan blir allt mer trångbodd.
- Hur vi än gör får vi de som tycker att vi gör fel, säger han.
Innan beslut tas i kommunfullmäktige ska en förberedande debatt hållas så att politikerna får chansen att debattera frågan grundligt.
Kommunstyrelsen har nu dessutom beslutat att kunskapsnämnden - så fort den bildats - ska inleda arbetet med att skapa en medborgardialog i fråga om skolan och dess lokalbehov i framtiden. Föräldrar, elever, barn, lärare och annan personal ska få säga sitt.
Ett än mer akut problem är särskolans lokalproblem. Där är trenden nämligen den motsatta. Grundskolebarnen inom särskolan blir allt fler. Därför ska särskolerektorn Kersti Cederstam senast till kommunstyrelsens januarisammanträde komma med ett förslag på hur särskolans lokalproblem ska lösas.

KARIN BERGKVIST
026-27 75 98
karin.bergkvist@gd.se
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons