Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Ge mig mina betyg!”

Ännu en anmälan mot Sandvikens Praktiska Gymnasium har kommit in till Skolinspektionen. Samtidigt har skolan svarat på en tidigare anmälan. I svaret framgår det att WPM-utbildningen inte har fungerat bra.

Annons

Den som står bakom den nya anmälan är Sara Eriksson. Hon hoppade av Wildlife Park-programmet, WPM, i våras för att hon tyckte att det var för mycket kaos och att det saknades struktur. Hon har nu börjat i en ny skola i Malmö, men väntar fortfarande på betyg från Sandvikens Praktiska Gymnasium.

– Jag har inte fått betyg i sex ämnen från Sandviken, så vissa lektioner får jag bara sitta med på, de kan inte sätta betyg på mig, säger Sara.

Rektorn på skolan ska, enligt uppgifter i anmälan, varken ha delat ut betyg eller överlämningar av hur eleven ligger till i pågående ämnen.

– Enligt lärarna är jag godkänd. Men på skolan säger de att jag inte kan få betyg eftersom varken jag eller lärarna är kvar där, säger Sara Eriksson.

Skolan skriver i sitt yttrande till Skolinspektionen att organisatoriska problem ledde till att eleverna vid WPM-programmet fick till den sista juni i år på sig att slutföra skoluppgifter. Vårterminens betyg skulle därmed komma först i augusti.

I sitt yttrande till Skolinspektionen skriver skolan att de är medvetna om att hanteringen av elevernas betyg och studieplaner har skett på fel sätt. Anledningen ska vara att flera lärare fick sluta och att det ledde till att det administrativa arbetet inte fungerade tillfredsställande under våren.

Men Sara Eriksson väntar fortfarande på sina betyg.

– På skolan hävdade de att jag inte var med under kompletteringsveckan i början av höstterminen, men jag hade pluggat upp allt under sommaren.

Skolan skriver i yttrandet att de har interngranskat WPM-utbildningen. Utvärderingen har visat att det inte har fungerat som det var tänkt från början. Granskningen ska ha visat att de praktiska momenten har lett till att eleverna hamnat efter i de teoretiska ämnena. Under höstterminen ska eleverna därför fokusera på teoretiska ämnen och praktikresan till Afrika är utbytt mot praktiska kurser på Parken Zoo i Eskilstuna.

Annons
Annons
Annons