Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LUF hoppas locka fler ungai Sandviken

/
  • Klubbordförande Cecilia Paulsson och förbundsordförande Fredrik Malm i LUF:s nya lokal i Sandviken. Foto: GUN WIGH

SANDVIKEN Förbundsordföranden Fredrik Malm var på plats när Liberala Ungdomsförbundet, LUF,. invigde sin nya lokal på Hyttgatan i Sandviken.

Annons
Det var några år sedan LUF hade någon verksamhet i Sandviken. I höstas började arbetet på att bygga upp en organisation och nu är åtta medlemmar beredda att börja jobba politiskt.
- Jag började bli intresserad efter valet 2002, säger ordföranden Cecilia Paulsson. Hon vill själv jobba för att jämställdhetsfrågorna får plats i debatten. Sandviken har till exempel startat ett daghem med särskild jämställdhetspedagogik.
- Det tycker vi är jätteviktigt. Vi hoppas att det ska sprida sig.
I Sandviken har de etablerade politikerna i många år försökt få med ungdomen i den politiska debatten och beslutsprocessen, utan någon större framgång. Cecilia Paulsson tror att initiativet måste komma från ungdomarna själva.
Fredrik Malm var en av invigningstalarna i den nya lokalen, som ligger i källarplanet i folkpartiets lokal.
Han talade bland annat om vikten av att renovera folkhemmet, det som alla var med om att bygga upp men som nu är hotat. Han talade också om vikten av att motivera ungdomar att delta i EU-parlamentsvalen i sommar.
- Intresset för det valet är lågt, särskilt bland ungdomar. Men EU beslutar i många viktiga frågor. Det blir den stora nöten att knäcka i vår.

Sven-Olof Ekman
026 - 15 96 42
svenolof.ekman@gd.se
Annons
Annons
Annons