Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är hjälpsändningen på väg

/
  • De fyra eleverna Robin Ericsson, Perla Naranjo, Eva Ridefelt och Simon Skogberg utanför lastbilen som de lastade i måndags med allt gods som ska till Lettland.

I dag påbörjar elever från fordons- och transportprogrammet samt vård- och omsorgs­programmet på Bessemerskolan en resa med hjälp till Baltikum.

– Det blir spännande! säger Eva Ridefelt, elev på fordonsprogrammet.

Annons

För fjärde året i rad får eleverna chansen att göra den här resan som är en hjälpsändning till Baltikum.

Transporten ingår i två av deras kurser i skolan, projektarbete och internationella godstransporter. Eleverna har planerat resan på egen hand. De har sökt sponsorer runt om i Gästrikland och samlat på sig åtta ton gods – bland annat möbler, leksaker och kläder – som ska delas ut till behövande i Riga.

– Ungdomarna har varit enormt duktiga och lagt ner mycket tid på den här resan. Det är många personer som uppskattar att vi gör det här och vill vara med och hjälpa till, säger Magnus Assareus, lärare vid fordons- och transportprogrammet.

Förutom de fyra eleverna från fordonsprogrammet kommer även två lärare att vara med och stötta dem om det skulle dyka upp några problem.

Resan går först till Riga, sedan vidare genom Lettland och Estland till Tallinn där de sedan tar färjan tillbaka till Sverige.

– Det blir en spännande resa. Vi ska vara borta i fem dagar och jag tror det kommer att bli jättekul, säger Eva Ridefelt.

Annons
Annons
Annons