På gd.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Taket på arenan lagas provisoriskt

+
Läs senare
/

Taket på Göransson Arena är skadat. Nu läcker det in vatten. Men bandymatchen mellan SAIK och Bollnäs kunde genomföras som planerat.

Taket på Göransson Arena skadades när stora snömängder kom i rörelse. Den gummiduk som ligger på taket revs sönder när snörasskydden revs undan.

I förrgår kom den första verkliga vårvärmen och snön på taket smälte.

Vatten rann in genom arenans tak där beläggningen var skadad på sidan mot Årsundavägen.

Vattnet rann efter väggarna och även in i lokalerna. I förrgår och natten till i går försökte man fånga upp vattnet i stora papperskorgar med hjälp av plastsäckar, men ändå hamnade en hel del på golvet.

Patrik Höglenius, tekniskt ansvarig vid arenan, var ändå inte så orolig för större skador.

– Vi har inte så känsliga material, säger han.

Med hjälp av en stor kran ska personal lyftas upp på taket för att laga revorna provisoriskt. Patrik Höglenius påpekar att det är viktigt att få taket lagat snabbt för att undvika fortsatta vattenskador.

Samtidigt pågick arbetet med att sanera det vatten som trängt in i byggnaden för att undvika följdskador.

Men av säkerhetsskäl försenades arbetet med lagningen så den kan troligen inte starta förrän i dag. Trots vattenproblemen påverkades inte verksamheten i arenan utan allt kunde genomföras som vanligt. Även bandymatchen mellan SAIK och Bollnäs i går kväll kunde spelas som planerat.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons