Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Kommuner ställer in bröllopsfirande

/

Tårta och andra godsaker ska locka folk att fira kronprinsessans bröllop runtom i landet. Men ett ljumt intresse har gjort att vissa kommuner ställt in firandet eller kommer att kombinera det med fotbolls-VM.

– Vi funderade på att ha en storbildsskärm i Slottsparken i Borås men vi har beslutat oss för att inte ha det, säger Frida Nilsson, projektledare för kommunens och näringslivets marknadsföringsbolag i Borås.

Hon berättar att orsaken till de inställda planerna framför allt är ekonomisk men att även allmänhetens svaga intresse för bröllopet bidragit till beslutet.
– Det har ju inte blivit så stor uppmärksamhet kring det här och bokningarna i Stockholm går dåligt, så vi lägger pengarna på något annat för boråsarna, säger hon.

Ockelbo slår på stort
Planerna för bröllopsdagen den 19 juni ser olika ut runtom i landet. Många kommuner har valt att inte uppmärksamma dagen med offentliga evenemang, andra ser det som en självklarhet att fira. Brudgummens hemort Ockelbo står i en klass för sig och har fått tre miljoner kronor av Region Gävleborg för att bekosta festligheterna.

I Göteborg firas bröllopet med fler bröllop då Göteborg & Co anordnar borgerliga vigslar vid det nyligen invigna stadshjulet. 15 par ska gifta sig och intresset har varit stort.
– Vi fick sätta taket vid 15 för att kunna hinna med vigslarna inom en rimlig tid, säger Stefan Gadd som är mediechef för Göteborg & Co.

Kombinerar med fotboll
På vissa ställen i landet kommer bröllopet att visas på storbildsskärm, i Borgholm till exempel. Där försöker man dra publik genom att bjuda de 5 000 första besökarna på prinsesstårta. I Luleå kommer de första 2 000 besökarna att bjudas på ”något sött och gott”.

I Sundsvall kombineras bröllopsfirandet med fotbolls-VM och andra aktiviteter under Cityfest som varar i tre dagar. Bo Tjälldén, marknadsområdeschef för Norrvidden Fastigheter som arrangerar festen, tror inte på ett separat bröllopsfirande.
– För att fylla med folk måste man nog kombinera med andra saker också. Endast bröllopet tror jag inte drar så mycket folk, säger han.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons