Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare: sluta ge elever läxor!

/

Annons

Jag blir så irriterad på lärare som ger elever läxor hela tiden. Jag tycker att de ska sluta ge läxor. Det känns som att vissa lärare tror att vi bara har deras ämne och inget annat.

Vi går faktiskt i skolan ­ungefär 7 timmar om dagen, fem dagar i veckan. De timmar vi är lediga från skolan på eftermiddagar och helger har vi mycket annat vi ska hinna göra, tillexempel ­fritidsaktiviteter, umgås och hålla kontakt med vänner, vara med familjen eller kanske med sin pojkvän eller flickvän.

Jag är medveten om att ­lärare ger oss elever läxor för att vi ska lära oss och hinna med allt det som står i kursplanen …– men det tycker jag vi ska hinna göra i skolan, och inte att man ska behöva ha en massa press på sig även hemma.

Och alla elever har kanske ­inte föräldrar som kan hjälpa till med läxor! Och vissa har kanske inte internet och en dator hemma och många lärare ber elever skicka in uppgifter via internet. De tar för givet att alla har tillgång till dator och internet, och då kan det drabba vissa elever.

Det ska vara skolans ansvar att hjälpa elever som har det svårare att hinna med att lära sig allt – det ska finnas mer frivillig läxhjälp!

Anonym

Annons

Mer läsning

Annons