Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livet på en pinne

/

Ute strålar vår-, ja just det, vårsolen och här på redaktionen sitter jag och läser en bok om glass.

Annons

Tittar drömskt på glassar vackra som konfektbitar och med ingredienser som vanilj, chokladkräm, jordnötter, hallon, körsbär ja allt gott ni kan tänka er. Och allt hemlagat från grunden på grädde, färskpressad juice och mixade bärpuréer.

Bakom hela härligheten står Nicole Emson från Texas. Hon har en egen glassbutik på Söder i Stockholm, StikkiNikki, där hon säljer sina egna glassar. Och nu har hon alltså gjort en bok ”Ice Pops” (Natur&Kultur) med ett 50-tal av sina recept.

Det som sticker ut är allt är glasspinnar! Lite överkurs kanske. Att göra glass är ju inte så svårt, inte ens utan glassmaskin men att få till infrysta bärbitar och whiskydrinkar i Magnumform, klarar man det?

Ja, enligt StikkiNikki. Hemligheten verkar vara att kyla ner allt och frysa i omgångar – och så att ha formar förstås. Fast man kan ju undra över varför alla glassar har engelska namn och vad det är för fel på grekisk yoghurt, lönnsirap och jordnötter på svenska?

Hur som helst får man lust att smaka på glassar med mjölk och honung, som smakar cheesecake, tequila, vattenmelon. Den snälla smaken av vaniljglass och den vuxna smaken när den förstärks med bourbon. Även till tillbehören som digestivekex, strössel och karamell finns recept.

En kul och inspirerande bok är det i alla fall, med riktigt läckra bilder. Och den känns som ett löfte om vår...

Annons

Mer läsning

Annons