Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Isterband special

+
Läs senare
/
  • Goda korvtillbehör. Senap och ketchup är inte de enda tillbehören som passar till korv. Paprika, lök, kål och inte minst örtkryddor gör sig bra tillsammans med korv.                                                                                                            Foto: Dan Strandqvist
  • Korvpotpurri. Våga variera korvinköpen. Och framför allt våga blanda olika korvar i samma gryta.
  • Korvsallad. Grillade korvar med olika kryddning gör sig bra i en vanlig sallad.Isterband special. Ett redan stekt isterband behöver inte kastas bort. I stället gör man isterband special.

För 4 personer

4 rejäla isterband (rester går utmärkt)

10-12 fasta potatisar

1 stor gul lök

smör och rapsolja till stekning

5-6 kvistar färsk timjan

salt och svartpeppar

Att äta till:

4 stekta ägg

inlagda rödbetor

saltgurka

1. Skala och skär potatisarna i tärningar. Skala och hacka löken. Stek potatisen i 5-6 minuter i lika delar smör och rapsolja. Ha inte alltför varmt i pannan så att potatisen bränner. Vänd runt den flera gånger. Ett tips kan vara att steka i gryta om man inte har en riktigt stor stekpanna.

2. Tillsätt löken. Stek och vänd runt då och då under ytterligare 5 minuter. Ta upp potatisblandningen.

3. Dra bort skinnet från isterbanden och skrapa ut innehållet och stek den i en något varmare panna. Var snål med fettet eftersom isterbanden bidrar med eget fett under stekningen. Efter några minuter blandas potatisen i och allt får steka samman några minuter. Smaka av med hackad timjan, salt och svartpeppar.

4. Serveras med stekt ägg, inlagda rödbetor och saltgurka.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons