Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isterband special

/
  • Goda korvtillbehör. Senap och ketchup är inte de enda tillbehören som passar till korv. Paprika, lök, kål och inte minst örtkryddor gör sig bra tillsammans med korv.                                                                                                            Foto: Dan Strandqvist
  • Korvpotpurri. Våga variera korvinköpen. Och framför allt våga blanda olika korvar i samma gryta.
  • Korvsallad. Grillade korvar med olika kryddning gör sig bra i en vanlig sallad.Isterband special. Ett redan stekt isterband behöver inte kastas bort. I stället gör man isterband special.

Annons

För 4 personer

4 rejäla isterband (rester går utmärkt)

10-12 fasta potatisar

1 stor gul lök

smör och rapsolja till stekning

5-6 kvistar färsk timjan

salt och svartpeppar

Att äta till:

4 stekta ägg

inlagda rödbetor

saltgurka

1. Skala och skär potatisarna i tärningar. Skala och hacka löken. Stek potatisen i 5-6 minuter i lika delar smör och rapsolja. Ha inte alltför varmt i pannan så att potatisen bränner. Vänd runt den flera gånger. Ett tips kan vara att steka i gryta om man inte har en riktigt stor stekpanna.

2. Tillsätt löken. Stek och vänd runt då och då under ytterligare 5 minuter. Ta upp potatisblandningen.

3. Dra bort skinnet från isterbanden och skrapa ut innehållet och stek den i en något varmare panna. Var snål med fettet eftersom isterbanden bidrar med eget fett under stekningen. Efter några minuter blandas potatisen i och allt får steka samman några minuter. Smaka av med hackad timjan, salt och svartpeppar.

4. Serveras med stekt ägg, inlagda rödbetor och saltgurka.

Annons
Annons
Annons