Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äppel- och kumminbröd

/

Annons

Poolish (fördeg dagen innan): 10 g jäst, 3 dl vatten, 1 dl grovt rågmjöl, 1,5 dl vetemjöl, 2 msk honung

Rör ihop, täck med plastfolie och låt stå över natten i rumstemperatur.

Nästa dag: 20 g jäst, 3 dl vatten, 1 tsk mortlad kummin, ca 700g vetemjöl special, 2 dl småtärningar av svenska äpplen, 1 msk flingsalt.

• Lös jästen i vattnet, tillsätt poolish, vetemjöl och kummin. Knåda degen ca 10 minuter för hand eller i maskin. Tillätt salt och fortsätt knåda 5 minuter tills degen känns elastisk. Låt jäsa minst 1-2 timmar. Häll ut degen på bakbordet och knåda in äppelbitarna (knåda inte för länge). Forma till två avlånga bröd och jäs ca 45 min. Värm ugnen till 300 grader. Sätt in plåten, släng in 10 isbitar. Sänk ugnen till 200 grader efter 5 min, grädda bröden tills innertemperaturen är 98 grader (cirka 30 minuter). Låt svalna på galler. Njut brödet med gott smör och Philadelphiaost.

Annons
Annons
Annons