Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Baconbiffar med tomatsås och pasta

+
Läs senare
/
  • Bacon, fransk senap och timjan ger fin smak åt färsen. Nästan som grillat även om man lagar allt i vanlig stekpanna.

För 4 personer

500 g nötfärs

1 paket bacon, ca 140 g

3 msk finhackad gul lök

1 ägg

1 vitlöksklyfta (om man vill)

1 msk finhackad, färsk timjan

1 msk fransk senap, Dijontyp

1 msk konc. kalvfond

smör och rapsolja

svartpeppar

Till såsen:

4 msk konc. tomatpuré

3 1/2 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

majsstärkelse

1 tsk socker

salt och peppar

Att äta till:

pasta

sockerärter eller haricots verts

1. Skala och finhacka den gula löken. Strimla baconskivorna mycket fint. Stek lök och bacon med några droppar olja cirka en minut. Ta upp och låt svalna.

2. Blanda köttfärs med lök- och baconblandningen, ägg, riven vitlök, hackad timjan, fransk senap, kalvfond och svartpeppar. Salt behövs sällan då bacon och fond ingår. Forma 4 stora eller 8 mindre biffar som steks 3-4 minuter per sida i lika delar smör och rapsolja.

3. Koka upp koncentrerad tomatpuré och vatten i en kastrull. Smula i en tärning grönsaksbuljong och red lätt med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen 5 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.

Servera biffarna och tomatsåsen tillsammans med nykokt pasta och lättkokta sockerärter alternativt haricots verts.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons