Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Biff med två sorters lök

+
Läs senare

För 4 personer
20 minuter + tid för marinering
3 msk rapsolja
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
500 g utskuren biff alt. lövbiff
2 msk soja
1 msk ostronsås
1 msk fisksås
1 msk strösocker
1 dl vatten
1 tsk koncentrerad kalvfond
2 krm torkad chiliflakes
Att äta till:
ris
persilja till dekor
blandad sallad (isbergsallad, gurka och tomat i strimlor och bitar)

Gör så här:
1. Skala och hacka vitlöken. Skala och strimla den gula löken. Strimla biffen. Blanda allt, utom chilin, i en skål. Låt blandningen stå och dra på sval plats i en halvtimme.
2. Koka ris och blanda en traditionell grönsallad.
3. Hetta upp en stor stekpanna alternativ wokpanna. Tippa i hela skålen med marinerat kött, lök och kryddor. Woka under omrörning i ett par minuter. Lägg upp och garnera med persilja och torkad chili.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons