Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Biffstek med lök- och grönsaker i rödvinssky


40 minuter
4 skivor utskuren biff
2 rödlökar
1 röd paprika
100 g gröna bönor
2 dl vatten
1 dl rödvin
1 knapp msk konc. kalvfond
majsstärkelse
salt och peppar
smör och rapsolja
Att äta till:
800 g potatis
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
färsk timjan

Gör så här:
1. Skala och skär rödlökarna i bitar. Strimla paprikan. Koka upp vatten och vin. Tillsätt kalvfond och red av med majsstärkelse löst i vatten. Stek lök, paprika och bönor och blanda ner dem i skyn. Smaka av med salt och peppar.
2. Skölj och dela potatisarna på längden. Lägg dem med snittsidan uppåt på ett ugnsfast fat. Ringla över olja och krydda med paprikapulver, salt och peppar. Stek potatisen mjuk, cirka 25 minuter i 200 graders ugn.
3. Stek köttet 2-3 minuter per sida i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra. Lägg upp och fördela sky och grönsaker över. Garnera med timjan.

dan.strandqvist@ttspektra.se

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons