Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bulgurpytt med stekt ägg och vitlöksdressing

Annons

För 4 personer
25 minuter
500 g rester av kött, kyckling och/eller korv
1-2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
salt
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
4 ägg
Till dressingen:
2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Gör så här:
1. Skär ner rester av stekt eller kokt kött, kyckling och korvar i pyttbitar. Hacka de gula lökarna fint. Blanda matlagningsyoghurt, pressad vitlök, salt och peppar till en kall dressing.
2. Koka upp vatten och kycklingfond. Tillsätt bulgur och sjud mycket sakta under lock i 8 minuter.
Stek köttbitar och lökhack med olivolja i stekgryta. Vänd ner den färdiga bulguren och smaka av med pressad vitlök och sambal oelek. Salta lätt.
3. Lägg upp bulgurpytten på fat eller tallrikar och toppa med stekt ägg. Servera den kalla dressingen vid sidan.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Annons
Annons
Annons