Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Canapé Skagen i miniatyr

+
Läs senare
/
  • Små miniatyrer av canapé Skagen kanske kan vara något att förbereda inför morgondagen.
Foto: Dan Strandqvist

Uppskattad miniatyr

Skagenröra är en av våra mest uppskattade blandningar i förrättssammanhang. Det finns olika uppfattningar om hur den ska blandas.
Bröd som inte steks kallas canapé, är det stekt blir det en toast. I det här fallet är brödbitarna inte större än femkronor.

Canapé Skagen i miniatyr
För 4 personer/4 st. (kan kombineras med andra minibröd)
15 minuter

2 skivor vitt formbröd
4 små dillvippor
4 tsk löjrom
4 små citronsnittar
Till Skagenröran:
1 dl majonnäs
3 msk crème fraiche
1 msk finhackad dill
1 msk mycket finhackad rödlök
1 dl finhackade räkor
några droppar vitvinsvinäger
salt

Gör så här:
1. Färska räkor kan hackas direkt. Frysta måste pressas i flera lager hushållspapper så vätskan i skaldjuren minskar. Fuskar man här får man en lös och rinnig röra.
2. Blanda majonnäs och crème fraiche med hackad dill och finhackad rödlök. Vänd ner räkorna och smaka av med några droppar vitvinsvinäger samt eventuellt lite salt.
3. Ta ut fyra små bröd med utstickare eller kakmått. Fördela Skagenröran på bröden och toppa med löjrom, citronsnittar och dill.

Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons