Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Chokladsnurror

Ca 40 kakor

200 g mjukt smör

1 dl socker

4,5-5 dl mjöl

2 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Nyp ihop smör, socker och mjöl och tryck ihop till en deg.

Dela degen i två delar. Blanda kakao i den ena degen och vaniljsocker i den andra. Kavla ut degarna tunt, var och en för sig i så lika storlekar som möjligt. Lägg den ena degen på den andra och rulla ihop ifrån den ena kortsidan till den andra.

Lägg rullen i frysen en stund så blir den lättare att skära i. Skär degen i 3-4 mm tjocka bitar. Placera kakorna på två plåtar med bakplåtspapper, de kan läggas ganska nära varandra.

Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 200 grader i sex till åtta minuter.

Tips! Jag kavlade ut mina degar på bakplåtspapper, och kunde lätt lägga över den ena degen på den andra och rulla ihop utan att något fastnade någonstans. Dessutom hade jag plastfolie överst när jag kavlade så fastnade inte degen på kaveln.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons