Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tårta till festen

/

På fredag är det dags för midsommar igen. Vare sig man firar stort eller smått brukar det vara lite fix och trix innan allt är klart.

Annons

Sillen ska läggas in, laxen gravas och nubben kylas.

Själv firar jag inte i Sverige i år, det känns faktiskt lite konstigt, det var många, många år sedan jag var utomlands under midsommar. Även för dottern blir det en annorlunda midsommar, hon har aldrig firat midsommar någon annanstans än i Sverige och Gävle. Men hon tycker det ska bli kul.

Hur och var ni än firar tänkte jag hjälpa till med en ytterst enkel midsommartårta, i stort sett bara färdiga ingredienser. Om du sedan väljer att göra egna marängbottnar, är ju upp till dig.

Receptet kanske verkar lite ofärdigt, men man får smaka sig till hur mycket lemoncurd man vill ha sin grädde. Det ger ju en syrlig smak till det söta, men vissa kanske inte tycker om när det blir för mycket syrlighet. Och vad gäller jordgubbarna är det en smaksak om man väljer att skära dem i små bitar eller mosa dem. Men som sagt, det är verkligen en snabb och mycket god midsommartårta.

Jag önskar er alla en riktigt Glad Midsommar!

Annons
Annons
Annons