Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Falukorv med stuvad lök

+
Läs senare

För 4 personer
30 minuter
600 g falukorv
smör och rapsolja
Till stuvningen:
1 färsk gul lök
1 färsk rödlök
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
4-5 kvistar färsk timjan
1 msk smör
1 1/2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och vitpeppar
Att äta till:
kokt potatis, gärna färsk med skalet kvar, blandad sallad
Gör så här:
1. Skala och hacka den gula löken och rödlöken ganska grovt. Strimla purjolöken.
2. Fräs lökbitarna med smör i en kastrull. Tillsätt grädde och vatten och låt allt koka upp. Tillsätt kycklingfond, pressa i vitlök och red lätt med majsstärkelse löst i vatten. Låt stuvningen sjuda i 5 minuter. Smaka av med timjan, salt och peppar.
3. Skiva och stek korven i lika delar smör och rapsolja, en dryg minut per sida. Servera med nykokt färskpotatis och blandad sallad.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons