Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Fiskburgare med vitlöksdressing

+
Läs senare
/

Hamburgare från grillen är sommarmat som nästan alla uppskattar. Men byt ut köttet mot fisk.

Läckra fiskburgare - 
Fiskburgare med vitlöksdressing

För 4 personer
25 minuter

400 g lax
200 g torsk
2 äggvitor
1 tsk konc. hummerfond
salt och peppar
1 msk rapsolja

Till dressingen:
4 msk matlagningsyoghurt
3 msk majonnäs
1 msk hackad dill
1 vitlöksklyfta
salt och vitpeppar
Till servering:
1/4 huvud isbergssallad
2 stora tomater
4 hamburgerbröd

Gör så här:
1. Kör skinn- och benfri fisk till slät färs i matberedare. Knäck i äggvitorna, tillsätt hummerfond, salta och peppra lätt och kör några sekunder till.
2. Blanda dressingen och förbered tillbehören.
3. Tänd grillen. Se till att kol eller briketter bara ligger på ena sidan i grillen. Lägg ugnsfolie på grillgallrets motsatta sida. Pensla folien med rapsolja och klicka ut färsen till fyra fiskburgare. När de börjar stabilisera sig vänds de, fortfarande på folien. Beräkna grilltiden till 2 minuter per sida. Avslutningsvis läggs fiskburgarna över på den heta sidan och grillas några sekunder så att de får fin yta.
4. Värm bröden. Lägg ihop i tur och ordning bröd, sallad, fiskburgare, tomat, dressing och bröd.

Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons