Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Fläskfilé med rödvinssky och kantareller

+
Läs senare
/

4 personer
600 g fläskfilé
100 g fina kantareller
1 liten röd lök
smör
salt och vitpeppar
Till rödvinsskyn:
3 dl vatten
2 dl rött vin, helst fylligt
1 1/2 msk konc. kalvfond
salt och vitpeppar
1/2 tsk socker
maizena till redning
ev några droppar sojakulör

1. Rensa svampen och dela de riktigt stora. Skala och skär löken i klyftor. Putsa fläskfilén fri från hinnor och synligt fett. Skär köttet i tre centimeter tjocka skivor som läggs på högkant. Banka ut lätt med köttklubba eller knuten hand.
2. Koka upp vatten och rödvin i en kastrull. Tillsätt kalvfond och red av med maizena som lösts i lite vatten. Rödvinsskyn ska vara lätt simmig, inte mer. Smaka av med salt, vitpeppar och lite socker. Om man tycker att skyn blir för ljus kan den färgas med några droppar sojakulör.
3. Stek svamp och lök i smör. Salta och peppra lätt mot slutet. Ta upp och håll svampen varm.
4. Stek köttet. Salta och peppra efter vändning i pannan. Slå lite rödvinssky på tallrikarna och lägg köttet i skyn. Toppa med kantareller och lök. Bjud med varma grönsaker och garnera gärna med färska örter.

Dan Strandqvist/TT Spektra
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons