Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Frittata med bacon och salladslök

+
Läs senare

För 4 personer
15 minuter
8 ägg
1 paket bacon (ca 140 g)
2-3 salladslökar
1 dl färskriven parmesanost
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Att äta till:
blandade salladsblad och/eller färsk basilika

Gör så här:
1. Vispa äggen mycket lätt. De ska snarast bara röras så att äggulorna går sönder, inte mer. Strimla baconskivorna fint. Skölj och strimla salladslöken.
2. Hetta upp en vid stekpanna. Stek bacon och salladslök någon minut i lika delar smör och rapsolja. Slå i äggröran, salta och peppra lätt (tänk på att både bacon och ost bidrar med salt) och rör i pannan till dess äggen börjar stelna.
3. Strö över ost och sätt in pannan i 175 graders ugn i 3-4 minuter. Strö över bladade blad och servera direkt ur pannan.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons