Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Fruktig currygryta med kyckling och nötter

+
Läs senare

För 4 personer
500 g benfritt kycklingkött
1 ananas
2 fasta bananer
2 dl cashewnötter
rapsolja
Till såsen:
2 rödlökar
1 msk gul curry
2 dl vatten
3 dl grädde eller kokosmjölk
1 msk konc. kycklingfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk sambal oelek, om man vill
Att äta till:
ris
groddar
thaibasilika eller bladpersilja

1. Skala och hacka rödlökarna grovt. Fräs hacket med curry och rapsolja i en kastrull. Späd med vatten och grädde alternativt kokosmjölk. Tillsätt kycklingfond, koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen minst 5 minuter. Smaka av med sambal oelek om du vill ha extra het sås.
2. Skala ananasen. Dela frukten och skär bort den hårda mittbiten. Skär resten av frukten i bitar. Skiva bananerna. Avsluta med att skära kycklingköttet i bitar med ett par centimeters sida. Tvätta händer och redskap efter hanteringen av rå kyckling.
3. Bryn kycklingbitarna i het panna med enbart rapsolja och eventuellt en tesked curry. Efter någon minut tillsätts ananas och banan, efter ytterligare någon minut cashewnötter. Låt allt få färg innan såsen hälls över och allt får sjuda 3-4 minuter.
4. Servera grytan med ris och groddar. Garnera gärna med extra nötter och thaibasilika eller bladpersilja för utseendets skull.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons