Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Gräddkokta rotfrukter med citron och rosmarin

4 portioner

1 kg rotfrukter, t ex kålrot, morötter, palsternacka, rotselleri
2 1/2 dl mellangrädde
1 tsk rosmarin
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
2 msk hackad persilja
salt och peppar
Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Tillsätt grädde och rosmarin. Låt det koka utan lock några minuter. Smaksätt med citronsaft, persilja, salt och peppar. Garnera med citronskal och färsk rosmarin eller persilja. Serveras med fullkornsris eller pasta.
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons