Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Griljerad julskinka med senap och sirap

+
Läs senare

Till 1 förkokt skinka på ca 3 kg
25 minuter
2 msk senap
1 msk sirap
2 äggulor
1 msk potatismjöl
1 dl ströbröd

Gör så här:
1. Ta bort nätet runt skinkan och skär sedan bort den yttersta svålen från den feta kappan. Svålen är inget annat än grisens skinn, och det kan bli ganska hårt vid griljeringen. Fettet bör däremot lämnas kvar. Om man sedan äter det eller skär bort det på tallriken är en annan sak, men under griljeringen förhindrar fettkappan att skinkan torkar ur.
2. Blanda ihop alla ingredienser till griljeringen - utom ströbrödet. Smeta ut blandningen över och på skinkans kanter. Avsluta med att sikta över ströbröd. Se till att ströbrödet även kommer på sidorna.
3. Värm ugnen till 200 grader. Lägg skinkan i en ugnsfast panna och sätt in den i ugnens nedre del i 10-15 minuter. Håll koll mot slutet.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons