Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Griljerad lax med örtstuvad bladspenat

+
Läs senare

4 personer

500 g laxfilé
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd
smör och rapsolja till stekning
salt och vitpeppar
Till spenatstuvningen:
225 gram fryst bladspenat
1 kruka färsk timjan
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl grädde, gärna lättvariant
1 tsk koncentrerad kycklingfond
salt och vitpeppar

1. Tina spenaten. Fräs samman mjöl och smör i kastrull och späd med grädde till stuvning. Lägg i spenat och en halv kruka fint hackad färsk timjan. Låt allt sjuda sakta ett par minuter. Smaka av med kycklingfond, salt och vitpeppar. Den som vill kan även krydda med riven muskotnöt.
2. Förbered fisken. Mät upp mjöl och ströbröd. Vispa upp äggen. Vänd fisken i tur och ordning i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Salta och peppra lätt.
3. Stek fisken i smör blandad med olja som förhindrar att fettet bränner. Ha inte för varmt i pannan. Vänd fisken så den får fin färg runt om.
4. Servera den griljerade laxen med spenatstuvning, kokt potatis, varm grönsak och citron. Garnera gärna med färsk timjan.
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons