Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad lax med blandad peppar

Annons

FÖR 4 PERSONER
4 portionsbitar laxfilé med skinnet kvar
Till marinaden:
3 msk rapsolja
1 msk riven färsk ingefära
1/2 tsk grönpeppar
1/2 tsk rosépeppar
1/2 tsk svartpeppar
saften av en limefrukt
1/2 tsk salt
Till servering:
1 msk olivolja
1/2 purjolök
3 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
1 kruka färsk koriander
maizena till redning
salt och vitpeppar

Gör så här:
1. Blanda marinaden och pensla fiskbitarna 20 minuter innan grillning.
2. Strimla och fräs purjolök med olivolja i en kastrull. Späd med vatten och smaksätt med kycklingfond. Red med maizena till lätt simmig konsistens och sjud fem minuter. Smaka av med grovt hackad färsk koriander, salt och vitpeppar.
3. Lägg laxen med skinnsidan uppåt på gallret och sätt in det över glöden. Vänd fiskarna efter ett par minuter och grilla dem sedan ytterligare cirka 3-4 minuter.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Annons
Annons
Annons