Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Grillad oxfilé med svampsås

+
Läs senare

För 4 personer

600 g oxfilé

1 msk rapsolja

1 tsk grovmald svartpeppar

1/2 msk konc. kalvfond

Till såsen:

200 g svamp, vild eller från affären

2 msk smör

2 msk finhackad gul lök

2 dl grädde

2 dl vatten

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1/2 tärning grönsaksbuljong

1/2 msk soja

salt och svartpeppar

Att äta till:

10 medelstora potatisar

1 msk rapsolja

1 krm paprikapulver

salt och svartpeppar

blandade salladsblad och körsbärstomater

1. Blanda rapsolja, svartpeppar och kalvfond. Skär köttet i portionsbitar som penslas med marinaden. Låt stå i minst 30 minuter.

2. Tvätta och dela potatisarna i klyftor som sprids ut på en långpanna. Ringla över rapsolja och krydda med paprikapulver, salt och peppar. Vänd runt och sätt in i 200 graders ugn i cirka 20 minuter.

3. Skiva svampen och hacka den gula löken. Fräs svamp och lök med ytterst lite smör i en stekpanna. Tippa över allt till en kastrull och tillsätt grädde, vatten, grönsaksbuljong och soja. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4. Grilla köttet över fin glöd, cirka 2-3 minuter per sida. Salta köttet lätt efter grillning. Servera köttet nygrillat med potatisklyftor, sås och salladsgrönsaker.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons