Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grodans clubsandwich

Annons


4 kycklingbröst
1/2 rödlök
1 dl hemgjord mager majonnäs (se recept)
4 msk gräddfil
1 tsk curry
salt
peppar
8 landgångsbröd
8 skivor bacon
2 tomater i skivor
1/2 bladsalladshuvud

Stek kycklingbröstfiléerna och skär köttet i mindre bitar eller tärningar. Skala och hacka rödlöken. Blanda kycklingköttet med majonnäs, gräddfil, hackad rödlök och kryddor. Smaka av med salt och peppar.

Rosta brödet. Stek baconet knaprigt.

Lägg kycklingröran mellan bröden tillsammans med bacon och tomatskivor. Dela i trekanter. Skölj salladen. Garnera med den.



1 äggula
1 tsk fransk senap
1/2 tsk vitvinsvinäger
drygt 1 dl solrosolja
1/2 tsk salt
2 varv på pepparkvarnen
(ev 1/2 dl gräddfil)

Vispa ihop äggula, fransk senap och vitvinsvinäger några minuter. Tillsätt solrosoljan droppvis, vispa kraftigt hela tiden. Smaka av med salt och peppar.

Tips: Blanda i cirka 1/2 dl gräddfil för en magrare majonnäsvariant.

Annons
Annons
Annons