Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallonchutney

Annons

Cirka 500 g chutney
400 g hallon
4 stjärnanis
4 msk ljust muscovadosocker
4 msk syltsocker
2 msk hallon- eller äppelcidervinäger
1 krm chilipulver

1. Rensa och hacka hallonen grovt. Lägg hacket i en rostfri kastrull tillsammans med hel stjärnanis, muscovadosocker och syltsocker. Värm försiktigt och sjud fruktmassan sakta utan lock i 5 minuter.

2. Tillsätt hallon- eller äppelcidervinäger och chilipulver. Vill man ha riktigt het chutney kan chilipulvret ersättas med önskad mängd finhackad färsk chili. Chutneyn bör dock inte göras alltför stark då hallonsmaken inte förmår matcha hettan i chilin. Sjud chutneyn ytterligare 10 minuter.

3. Häll upp chutneyn i väl rengjord glasburk och förslut.

Annons
Annons
Annons