Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Halstrad regnbågslax på grönsaksbädd

+
Läs senare

4 personer
4 portionsstora regnbågslaxar
salt och vitpeppar
smör och rapsolja till stekning
Till grönsaksbädden:
1 zucchini
1 morot
1 färsk fänkål
1 rödlök
1 msk färsk, hackad timjan
Skala morot och rödlök. Skär moroten i tunna stavar och löken i tunna klyftor. Dela zucchinin på längden och skrapa ur det lösa innehållet. Strimla resten med skal och allt. Skär fänkålen i tunna stavar men ta inte med den hårda roten. Hacka färsk timjan fint. Skär loss filéerna från portionsstora regnbågslaxar.
Lägg de strimlade grönsakerna i het panna och snabbstek med olja. Krydda med salt, peppar och hackad timjan. Ta upp och håll varmt. Sänk värmen något och lägg i smör samt eventuellt lite mer olja. Stek fiskfiléerna en dryg minut per sida. Salta och peppra efter vändning. Pressad potatis passar bra till.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons