Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Het rispytt med kyld dressing

+
Läs senare

För 4 personer
35 minuter (kortare om man har kokt, kallt ris)
3 dl långkornigt ris
6 dl vatten
1 gul lök
1 morot
1 paprika
1 zucchini
2 dl frysta ärtor
400 g skalade räkor
1 msk finhackad chili
1 msk sambal oelek
salt och peppar
rapsolja
Till dressingen:
2 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk vitvinsvinäger
Att äta till:
krispig sallad
körsbärstomater

Gör så här:
1. Blanda crème fraiche med majonnäs och fint riven vitlök. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Ställ svalt i väntan på servering.
2. Koka riset som vanlig eller utgå från kallt kokt ris. Skala och finhacka gul lök och morot. Skär paprika och zucchini i små bitar. Finhacka chili.
3. Stek riset några minuter i enbart rapsolja. Tillsätt grönsaker och stek allt i några minuter till. Fortsätt med sambal oelek, ärtor och sist skalade räkor. Vänd runt allt och smaka av med salt. Servera med sallad och körsbärstomater.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons