Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Hummer à l’Armoricaine

+
Läs senare

För 4 personer

3 kokta humrar (frysta som fått tina)

1 sats skaldjursfond, se nedan

1/2 röd paprika

smör

2 kvistar färsk dragon

(eller 1 tsk torkad)

2 msk konjak (om man vill)

majsstärkelse

salt och peppar

Att äta till:

ris

persilja och dragon

blandad sallad

citron

1. Fryst hummer måste tinas långsamt i kylskåp. Det tar minst ett dygn. Skala humrarna och ta hand om kött från stjärt, klor och ben. Koka en enkel skaldjursfond enligt recept här intill.

2. Finhacka paprika och färsk dragon och fräs med 1 matsked smör. Tillsätt fond och konjak. Låt koka upp och sjuda några minuter. Red av med majsstärkelse löst i vatten till sås. Sjud sakta ytterligare 3-4 minuter. Blanka av såsen med 1 matsked kallt smör och smaka av med salt och peppar.

3. Värm hummerköttet varsamt ovanpå riskastrullen eller i kastrull på svag värme tillsammans med en matsked smör. Lägg upp hummern på tallrikar och fördela såsen över. Toppa med färska blad av persilja och dragon. Ris, citron och blandad sallad är rätta tillbehören.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons