Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Inkokt lax med kall chilisås

+
Läs senare

För 4 personer
30 minuter + tid för fisken att svalna
800 g laxfilé med skinnet kvar

Till lagen:
12 dl vatten
1/2 dl vitvinsvinäger
1 gul lök
1/2 purjolök
1 knippa färsk dill
2 lagerblad
10 grovt krossade vitpepparkorn
1 1/2 tsk salt

Till såsen:
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
1 msk chilisås på tomatgrund

Att äta till:
100 g räkor
hårdkokta ägg
kokt potatis
blandad sallad
citron
dill

Gör så här:
1. Förbered lagen som kokas upp och får sjuda 5 minuter i kastrull. Sila och spara lagen. Kryddor och lök kan kastas.
2. Dela fisken i 4 portionsbitar. Lägg fisken i en kastrull och slå på det silade spadet. Sjud fisken under lock på mycket svag värme i 5 minuter. Låt fisken svalna i lagen. Bland crème fraiche med hemlagad majonnäs och en matsked chilisås.
3. Låt fisken mellanlanda på dubbelt hushållspapper, dra bort skinnet och lägg upp på tallrik. Garnera med räkor, hårdkokt ägghalva, salladsgrönsaker, dill och citron. Bjud kall chilisås och kokt potatis till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons