Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Järpar med koriander

4 personer

600 g lamm- eller blandfärs
5 msk ströbröd
1 dl vatten
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk ljus, fransk senap
1 ägg
salt och vitpeppar
1 tsk mald koriander
margarin till stekning
några stjälkar färsk koriander

1. Blanda ströbröd, vatten, pressad vitlök och fransk senap. Låt blandningen svälla någon minut innan färs och ägg blandas i. Rör smeten ordentligt. Krydda med salt, peppar och mald koriander.
2. Forma långsmala järpar. Stek i medelvarm panna. Vänd järparna då och då så de blir jämnt stekta. Avsluta med efterstekning på låg värme i tre till fyra minuter.
3. Lägg upp järparna och garnera med färsk koriander. Serveras med ris eller äggnudlar samt gärna en snabbt ihopfräst salsa på krossade tomater och fint strimlade grönsaker.
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons