Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julens rödbetssallad

Annons
4 portioner
4 dl kokta tärnade rödbetor
4 dl kokt tärnad potatis
11/2 dl strimlad purjolök
1/2 dl hackad dill
4 dl senapsdressing (se nedan)
1 tsk örtsalt

Blanda försiktigt rödbetor, potatis, purjolök och dill tillsammans med senapsdressing och örtsalt. Låt stå i kylskåp några timmar före servering.

Senapsdressing
5 dl
1/2 dl söt senap
1 msk socker
1 dl vitvinsvinäger
1 tsk örtsalt
1/2 tsk vitpeppar
4 dl matolja
1 dl vatten

Rör ihop senap, socker, vitvinsvinäger och kryddorna. Tillsätt under riktigt kraftig vispning matoljan och varva med vatten.
Annons
Annons
Annons