Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Kalkonpasta med svamp

+
Läs senare
/

Trots att det är gåstider unnar vi oss kalkonfilé med skogssvamp och grädde. Men i stället för kokt potatis bjuds fågelköttet med pasta.

Pasta med kalkonfilé, grädde och svamp
För 4 personer
30 minuter

Du behöver:
500 g färsk pasta
600 g kalkonfilé
1/2 tsk paprikapulver
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
1 burk kantareller, ca 150 g alt. 400 g färsk svamp
1/2 gul lök
2 dl grädde
1 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
Att äta till:
blandade salladsblad
2-3 tomater
persilja

Gör så här:
1. Krydda kalkonköttet med paprika, salt och svartpeppar. Bryn köttet runt om i lika delar smör och rapsolja. Efterstek köttet helt igenom i 175 graders ugn cirka 15 minuter.
2. Koka upp rikligt med saltat vatten och koka pastan så det finns tydligt tuggmotstånd kvar. Skala och finhacka en halv gul lök. Dela större svampar.
3. Slå upp pastan i durkslag. Sätt tillbaka pastakastrullen på varm platta. Klicka i en matsked smör och fräs på lök och svamp en knapp minut. Tillsätt grädde, vatten och fond. Låt allt koka upp och koka kraftigt i 2 minuter. Tillsätt pastan och vänd runt med två rejäla träskedar. Salta och peppra.
Fördela kantarellpastan i djupa tallrikar. Toppa med skivat kött, blandade blad, tomater och garnera med persilja.

Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons