Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Kall spansk tomatsoppa

+
Läs senare

Rårörd grönsakssoppa som serveras iskall, gärna med istärningar som extra kylning, är mat som passar även riktigt heta dagar.
Ladda en ren termos (som inte får smaka kaffe) med gazpacho och ta med till badstranden. Tillsammans med en bit bröd är det en perfekt utflyktslunch som bjuds i glas.
För 4 personer
1 gurka
1 zucchini
2 gröna paprikor
10 mogna tomater
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 skivor vitt bröd
3 msk olivolja
2 msk vinäger
2-3 dl kallt vatten
salt och vitpeppar

Dela paprikorna och ta bort kärnor och fästen. Skålla tomaterna i hett vatten och dra bort skalet. Dela och kärna ur tomaterna. Skala den gula löken och vitlöken. Kantskär det vita brödet. Hacka gurka, zucchini, paprikor, tomater och gul lök grovt.
Bryt brödet och lägg i skål. Slå på vatten och låt brödet svälla. Krama ur vattnet efter en stund. Tillsätt i stället vinäger och pressa i vitlök.
Vispa ner oljan i brödblandningen. Slå blandningen tillsammans med alla grönsaker i matberedaren. Kör till soppa. Späd med kallt vatten, salta och peppra. Soppan ska vara iskall när den serveras.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons