Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Kokt falukorv med rotsaker och pepparrot

+
Läs senare

4 personer
Kokt falukorv med pepparrot kan bjudas på roligare sätt än med massor av vit mjölksås. Prova att buljongkoka korven med rotsaker och bjud den med färskriven pepparrot på toppen.
Fettsnål, smakrik och lättlagad.

600 g mager falukorv
8-10 potatisar
2-3 morötter
1 bit palsternacka
1 bit rotselleri
1-2 gula lökar
1-2 msk olivolja
1 tärning grönsaksbuljong
1 krm timjan
1 lagerblad
5 kryddpepparkorn
salt
persilja
riven pepparrot

1. Dra skinnet av korven och dela den i åtta skivor. Skala potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och gul lök. Dela potatisarna på mitten, skär morötterna i bitar, rotselleri och palsternacka i små tärningar och hacka löken.
2. Fräs lök och grönsaker med olivolja i rymlig kastrull. Slå på vatten så det täcker och lägg i en tärning grönsaksbuljong. Krydda med timjan, lagerblad och kryddpepparkorn. Sjud under lock till dess rotsakerna är nästan mjuka.
3. Lägg i korvskivorna och låt allt sjuda ytterligare tre-fyra minuter. Smaka av med salt. Lägg upp i skål eller servera direkt ur kastrullen. Garnera varje korvskiva med riven pepparrot. Persilja ger rätten färg inför serveringen. Extra pepparrot bjuds i skål vid sidan om.
Dan Strandqvist/
TT Spektra
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons