Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Kokt fisk med aubergine och vitvinssås

+
Läs senare

För 4 personer
25 minuter
700 g torskfilé från säkra bestånd
salt och hel vitpeppar
1 bit purjolök
vinäger
Till såsen:
1 dl torrt vitt vin
2 dl vatten (gärna från fiskkoket)
2 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
majsmjöl
salt och peppar
Att äta till:
1 aubergine
olivolja
1 platta färdig smördeg
1 ägg
citron
ärtskott eller blandad sallad
kokt potatis

Gör så här:
1. Skär ut små "bananformade" kakor ur smördegen. Pensla bitarna med uppvispat ägg och grädda av dem i 225 graders ugn i 5 minuter.
2. Dela fisken i portionsbitar som sjuds 2-3 minuter i saltat vatten smaksatt med en bit purjolök, grovt krossad vitpeppar och vinäger.
3. Koka upp vin, vatten och grädde med fiskbuljong. Red med majsmjöl löst i vatten och sjud 5 minuter. Salta och peppra.
Skiva och stek aubergineskivorna i olivolja. Salta efter stekning. Lägg upp i ordningen aubergine, fisk och aubergine och ringla sås över. Toppa med en fleuron per person och bjud kokt potatis och grönt till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons