Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Kokt kummel med pepparrot

För 4 personer
700 g kummelfilé
1 bit purjolök
1 tärning fiskbuljong
salt och hel vitpeppar
Att äta till:
smör
riven pepparrot
kokt potatis
grön sparris, fryst
citron

Koka potatis, ge sparrisen ett uppkok, smält smör och riv pepparrot. Dela fisken i portionsbitar. Lägg bitarna i en kastrull, slå på vatten så det täcker och smaksätt vattnet med en bit purjolök, några vitpepparkorn, salt och en fiskbuljongtärning. Koka upp och sänk värmen så att fisken bara sjuder sakta i cirka tre minuter. Dra kastrullen från värmen, men låt fisken efterdra i vätskan ett par minuter till. Ta upp fisken med hålslev, mellanlanda på dubbelt hushållspapper för att bli av med oönskat vatten och lägg upp på bädd av grön sparris. Toppa med pepparrot och skirat smör. Bjud stora citronklyftor till.
dan.strandqvist@ttspektra.se

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons