Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Korv och paprikagryta

+
Läs senare

För 4 personer
15 minuter
600 g blandade, kryddiga korvar
2-3 paprikor i olika färger
1 rödlök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 dl färdig tomatsås eller passerade tomater
1 msk konc. kalvfond
majsstärkelse
1 tsk mald kummin
salt och svartpeppar
smör och rapsolja till stekning
Att äta till:
stekt potatis
blandad sallad

Gör så här:
1. Skala och skär rödlöken och den gula löken i inte alltför små bitar. Skär paprikorna i bitar. Skär korvarna i gaffelbitar, det vill säga i 2-3 centimeter stora bitar.
2. Fräs lök och paprika i lika delar smör och rapsolja. Pressa i vitlöken och tillsätt tomatsås samt kalvfond. Red lätt med majsstärkelse och låt blandningen sjuda sakta i 5 minuter.
3. Stek korvbitarna hastigt och vänd ner dem i grytan. Sjud allt några minuter och smaka av med kummin, salt och peppar. Serveras med stekt potatis och blandad grönsallad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons