Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Kött- och rotsakspytt

+
Läs senare

För 4 personer
30 minuter
400 g kokt eller stekt kött alt.
kassler
10-12 medelstora potatisar
1 stor gul lök
3 morötter
200 g kålrot
100 g rotselleri
3-4 kvistar timjan
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Gör så här:
1. Skär ner kött, lök och rotsaker i bitar med en dryg centimeters sida. Koka bitar av morot, kålrot och rotselleri i lättsaltat vatten i 10 minuter och låt dem rinna av i durkslag.
2. Fräs potatis och lök med lika delar smör och olja i en stekgryta eller stekpanna med höga kanter. Rör i grytan hela tiden så potatisen inte bränner fast. När de förkokade rotsakerna runnit av, blandas de ner i potatisgrytan tillsammans med köttet. Krydda med timjan, salt och vitpeppar. Låt allt stå på svag värme, gärna med lock på glänt, tills dess att rotsakerna är lagom mjuka.
3. Stek ägg och hacka persilja. Lägg upp pytten på tallrikar och toppa med ägg och persiljehack.
Rödbetor och morötter är gott till.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons