Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Köttbullar med blomkålsstuvning

+
Läs senare

För 4 personer
35 minuter
Till köttbullarna:
600 g blandfärs, gärna 50/50
1 ägg
1 tsk fransk Dijonsenap
1/2 tsk stött timjan
1 vitlöksklyfta
1 tsk konc. kalvfond
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till skyn:
3 1/2 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1 tsk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Till stuvningen:
1 blomkålshuvud
3 dl mjölk
1 dl vatten från blomkålen
1 tsk grönsaksbuljong i pulverform
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
kokt potatis
Riven vitkål blandad med riven morot och gurka

Gör så här:
1. Blanda samman köttfärssmeten, forma och stek köttbullar i lika delar smör och rapsolja. Först i öppen panna, mot slutet med lock på och låg värme. Koka upp vatten, fond och soja till skyn. Red av med majsstärkelse och sjud skyn i 5 minuter.
2. Dela blomkålen i buketter som kokas nästan mjuka i saltat vatten. Koka upp mjölk och vatten från kålen. Tillsätt grönsaksbuljong, red av till stuvning och sjud i 5 minuter.
3. Blanda ner väl avrunnen blomkål i stuvningen och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och riven vitkål.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons