Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Kräftstjärtar med lime- och ingefärsris


4 dl råris, 6 dl vatten, 1 tärning grönsaksbuljong, 1 rödlök, 1 limefrukt, 2 msk färskriven ingefära, 1/2 chili, flingsalt, rapsolja, 1 burk kräftstjärtar i lag (360 g).
Att äta till: 2 limefrukter, lättkokt broccoli, blandad sallad.
Gör så här:
1. Koka råriset i vatten smaksatt med en tärning grönsaksbuljong cirka 25-30 minuter. Därefter får riset dra ytterligare 10 minuter.
2. Skala och hacka rödlöken. Tvätta och riv det yttersta gröna skalet från limefrukten. Därefter pressas saften ut. Skala och riv ingefäran. Ta bort frön och fäste från chilin innan den finhackas.
3. Hetta upp en stor stekpanna och slå i olja. Börja med rödlök och ris. Vänd rund hela tiden så riset inte bränner. Efter någon minut tillsätts limeskal, ingefära och chili. Vänd runt igen någon minut och avsluta med limesaft och salt. Dra pannan från värmen och vänd ner avrunna kräftstjärtar. Serveras med lättkokta broccolibuketter, blandad sallad och lime i klyftor.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons