Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Kycklingsauté med stjärnanis

+
Läs senare

För 4 personer
35 minuter
600 g benfritt kycklingkött
1 morot
1 bit palsternacka
1 bit rotselleri
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 bit purjolök
2 dl mager grädde
2 dl vatten
1 1/2 msk konc. kycklingfond
2 st. stjärnanis
salt och vitpeppar
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
olivolja
Att äta till:
ris eller kokt potatis

Gör så här:
1. Skär kycklingen i bitar med ett par centimeters sida. Skala och skär rotsaker i knappt centimeterstora bitar. Hetta upp en stekpanna, slå i olivolja och bryn först köttet för sig. Ta upp köttet och fortsätt med rotsaker och lök.
2. Koka upp grädde och vatten. Smaksätt men kycklingfond. Ta bort skalet och stöt kärnorna från 2 stjärnanis i mortel. Lägg de stötta fröna i såsen och låt den sjuda några minuter.
3. Lägg i rotsaker och låt de sjuda med några minuter så de börjar mjukna, men inte mer. Därefter är det kycklingköttets tur att åka i grytan. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud allt i 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera sautén med ris alternativt kokt potatis.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons