Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Lättkavlade pepparkakor

+
Läs senare

cirka 300 st
300 g margarin eller smör
5 dl socker
1 dl sirap (gärna mörk sirap)
1 msk ingefära
2 msk kanel
1 msk kryddnejlikor
2 tsk stött kardemumma
1 msk bikarbonat
2 dl vatten
1,5 l (cirka 900g) vetemjöl

Rör fett, socker och sirap smidigt tillsammans med kryddorna. Tillsätt bikarbonat och vatten och arbeta in mjölet. Arbeta degen smidig på bakbordet. Låt den vila insvept i folie över en natt. (Det gör inget om degen ligger både tre och fyra dagar i kylsåpet. )
Kavla ut degen tunt och tag ut kakorna med mått. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 225 grader cirka fem minuter. Låt dem kallna på plåten.
Lägg inte ogräddade pepparkakor på varm plåt, då blir de ojämna.
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons