Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättkavlade pepparkakor

Annons
cirka 300 st
300 g margarin eller smör
5 dl socker
1 dl sirap (gärna mörk sirap)
1 msk ingefära
2 msk kanel
1 msk kryddnejlikor
2 tsk stött kardemumma
1 msk bikarbonat
2 dl vatten
1,5 l (cirka 900g) vetemjöl

Rör fett, socker och sirap smidigt tillsammans med kryddorna. Tillsätt bikarbonat och vatten och arbeta in mjölet. Arbeta degen smidig på bakbordet. Låt den vila insvept i folie över en natt. (Det gör inget om degen ligger både tre och fyra dagar i kylsåpet. )
Kavla ut degen tunt och tag ut kakorna med mått. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 225 grader cirka fem minuter. Låt dem kallna på plåten.
Lägg inte ogräddade pepparkakor på varm plåt, då blir de ojämna.
Annons
Annons
Annons