Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Lättlagad sommarfisk

+
Läs senare

Hokifile med grönsaker
För 4 personer
25 minuter
600 g hokifilé
3 msk ströbröd
1 msk rapsolja
salt och vitpeppar
5 dl färdig thaisoppa (Kelda)
1 dl vatten
1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul paprika
1 bit purjolök
1 msk rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
salt och vitpeppar
Att äta till:
ris
lime

Gör så här:
1. Tina och vänd fisken i ströbröd. Salta och peppra lätt. Koka ris.
2. Skölj och tärna paprikorna. Strimla purjolöken. Fräs paprika och lök med olja i kastrull. Tillsätt vinäger och socker. Smaka av med salt och vitpeppar.
3. Häll upp thaisoppan i kastrull. Tillsätt lite vatten, koka upp och red av med maizena löst i lite vatten. Sjud såsen några minuter efter avredningen.
4. Stek fisken en minut på vardera sidan i medelvarm panna i enbart rapsolja. Lägg upp grönsaker, sås och till sist fisk i tur och ordning. Garnera med limeklyftor.

Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons