Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Lax- och belugalinsaladåber

+
Läs senare


Tid 45 minuter + tid att stelna
250 g kallrökt lax
1 1/2 dl svarta belugalinser
3 dl vatten
2 lagerblad
1 kvist rosmarin
1 bit purjolök
4 gelatinblad
1 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
1/3 fiskbuljongtärning
1. Skölj och koka belugalinserna 30 minuter under lock i lättsaltat vatten smaksatt med lagerblad och hel rosmarinkvist. Ta bort kryddorna och låt linserna svalna i den vätska som finns kvar.
Koka upp vin och vatten med en bit fiskbuljongtärning och ställ kastrullen till sidan. Lägg fyra gelatinblad i kallt vatten.
2. Täck botten på portionsformarna med linser. Fortsätt med tunna skivor lax och finhackad purjolök. Krama ur gelatinbladen och släpp ner dem i den ljumma vin- och fiskbuljongen. När gelatinet löst sig fördelas vätskan i formarna. Plasta och ställ kallt i minst 3 timmar.
3. Stjälp upp aladåberna på tallrikar. Garnera med citron, crème fraiche, finhackad rödlök, ishavs- eller stenbitsrom och mynta.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons