Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Laxburgare med örtsås

För 4 personer
500 g lax utan skinn och ben
5 cm purjolök
1/2 färsk chili
2 äggvitor
1/2 tsk salt
smör och rapsolja
Till såsen:
1 1/2 dl majonnäs, 2 msk hackad spenat, 1 msk hackad persilja, 1 msk hackad gräslök, 1 msk hackad dill, 1 tsk hackad dragon
salt
Till servering:
4 grova portionsbröd
blandade salladsblad
Gör så här:
1. Hacka de gröna örterna och blanda såsen. Ställ såsen kallt en halvtimme så smakerna hinner utvecklas. Smaka av med salt.
2. Kör bitar av lax, sköljd purjolök och chili utan frön till en grov färs i matberedaren. Tippa upp färsen i en skål och rör ner två äggvitor samt salt.
3. Forma fyra hamburgare på fuktat smörpapper. Stek burgarna 2-3 minuter per sidan i medelvarm panna.
4. Dela grova portionsbröd som hamburgerbröd. Grunda med blandade salladsblad, sedan laxburgaren, örtsås och till sist överdelen
av bröden.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons