Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Laxburgare med örtsås

+
Läs senare

För 4 personer
500 g lax utan skinn och ben
5 cm purjolök
1/2 färsk chili
2 äggvitor
1/2 tsk salt
smör och rapsolja
Till såsen:
1 1/2 dl majonnäs, 2 msk hackad spenat, 1 msk hackad persilja, 1 msk hackad gräslök, 1 msk hackad dill, 1 tsk hackad dragon
salt
Till servering:
4 grova portionsbröd
blandade salladsblad
Gör så här:
1. Hacka de gröna örterna och blanda såsen. Ställ såsen kallt en halvtimme så smakerna hinner utvecklas. Smaka av med salt.
2. Kör bitar av lax, sköljd purjolök och chili utan frön till en grov färs i matberedaren. Tippa upp färsen i en skål och rör ner två äggvitor samt salt.
3. Forma fyra hamburgare på fuktat smörpapper. Stek burgarna 2-3 minuter per sidan i medelvarm panna.
4. Dela grova portionsbröd som hamburgerbröd. Grunda med blandade salladsblad, sedan laxburgaren, örtsås och till sist överdelen
av bröden.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons