Laxpasta med pikant sås

För 4 personer. 25 minuter.
600 g skinn- och benfri laxfilé
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till såsen: 3 dl vatten, 2 dl grädde, 1 msk grönsaksbuljong i pulverform, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten, salt och svartpeppar.
Att äta till: Pastaskruvar, ruccolasallad, böngroddar.
Gör så här:
1. Koka upp vatten och grädde till såsen. Smaksätt med grönsaksbuljong i pulverform och vinäger. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar mot slutet.
2. Koka pastan i saltat vatten. Låt den färdiga pastan rinna av i durkslag, särskilt viktigt om man har spiralpasta som lätt binder vätska. Blanda pastan i såsen.
3. Skär laxen i bitar med 3 centimeters sida. Stek bitarna i lika delar smör och rapsolja. Krydda fisken med salt och svartpeppar under stekningen. Lägg upp sås och pasta som grund i djupa tallrikar och fördela laxbitarna över. Strö över ruccolasallad och böngroddar, krydda extra med svartpeppar.

Dela
  • +1 Intressant!